Over ons

De oprichters van Stackscale zijn serial entrepeneurs met uitgebreide ervaring op het gebied van internethosting

Tussen 1998 en 2000 richtten ze in Spanje twee hosting-bedrijven op, Ferca en Veloxia, deze twee bedrijven fuseerden in 2004 tot een van de leidende nationale concerns en zij behoorden tot de top 5 van Spanje op basis van het aantal gehoste sites en omzet.

Ferca-Veloxia-groep had in 2008 meer dan 15.000 klanten en hostte 1.200 servers verdeeld over 4 datacenters. Dat jaar fuseerden zij met Acens Technologies, een van de twee nationale leiders, die op dit moment deel uitmaakt van de Telefónica Group.

In 2012 hadden de oprichters het idee opgevat voor Stackscale en richtten zij dit bedrijf op in Amsterdam, Stackscale B.V. hun nieuwe engagement in de sector met vernieuwde ideeën en aangepast aan de nieuwste trends en technologieën. Vanaf 2013 begonnen de commerciële activiteiten en op hetzelfde moment werd Stackscale España gelanceerd.

David Carrero Fdez-Baillo

David heeft meer dan 20 jaar ervaring in de hosting- en internet-sector. Hij begon met zijn eerste website in 1995 bij Fidonet. Hij richtte Ferca Network op in 1998. In 2013 verliet hij Acens / Telefonica om deel te nemen aan dit nieuwe avontuur. David is een serial entrepreneur die deelneemt aan bedrijven zoals Acumbamail en Color Vivo, naast verschillende Venture Capital fondsen.

David Sánchez

Entrepeneur met meer dan 17 jaar ervaring in het managen van bedrijven en 15 jaar in de hosting-sector; hij neemt deel aan meer dan 20 bedrijven in de ICT-sector. David is autodidact in informatica sinds hij nog maar een kind was en richtte in 2000 Veloxia Network op met Javier Primo. In 2012 besloot hij om Acens/Telefonica te verlaten en verhuisde hij naar Amsterdam, waar kort daarna Stackscale werd opgericht.

Javier Primo

Computer Science Engineer en mede-oprichter van Veloxia Network, waar hij de technische leiding had. Javier heeft uitgebreide kennis op het gebied van datacenter-technologieën, servers, opslagsystemen, virtualisatie-technologieën en software-design.

Jeroen Derks

Senior consultant met meer dan 20 jaar ervaring in software engineering. Jeroen heeft gewerkt voor internationale klanten in verschillende industrieën, van middelgrote tot grote bedrijven. Hij heeft uitgebreide ervaring met alle aspecten gerelateerd aan de ontwikkeling van internettoepassingen.

José Ramón Carrero

Bachelor in bedrijfsbeheer en management. Hij is al meer dan 15 jaar CFO van bedrijven in de ICT-sector. Hij was 10 jaar financieel Directeur bij Ferca Network, tot de verkoop aan Acens in 2008. Later leidde hij verschillende technologiebedrijven zoals StackOps, Color Vivo, Medios en Redes Online.