Realisatie van uw Hybride Infrastructuur

 28/mrt/2018 -   Algemeen, Elactic Cloud
Realisatie van uw Hybride Infrastructuur

Een flexibele IT-infrastructuur

De hybride infrastructuur kan u helpen om een toekomstbestendige technische basis te realiseren. Hybride infrastructuur kan alleen werken als deze de juiste vorm heeft. Een vorm die past bij uw organisatie.
Veel organisaties realiseren zich dat ze met de huidige technologische ontwikkelingen en de toename van inkomende datastromen, een flexibele IT-infrastructuur nodig hebben.
Om te kunnen voldoen aan capaciteitseisen, kiezen sommige ondernemingen er als eerste voor om op incidentele basis workloads te verplaatsen naar externe cloud-providers. Op korte termijn kan dit een effectieve oplossing zijn. Maar om op de lange termijn voordelen te halen uit uw investeringen, is het van belang dat u een structurele oplossing zoekt.

Onderschat het niet.

Het komt waarschijnlijk regelmatig voor dat u binnen uw bedrijf een nieuw tool implementeert, die zonder al te grote inspanningen tot snelle resultaten leidt.
Belangrijk is dat u zich realiseert dat het implementeren van een hybride infrastructuur geen deeloplossing is.  Bij het verplaatsen van uw volledige IT-architectuur naar een hybride omgeving, kunt u erop rekenen dat dit proces een stuk minder soepel zal verlopen. De transformatie van uw infrastructuur zorgt namelijk voor het ontwrichten van een groot aantal traditionele processen.

hybrid-cloud-shift

hybrid-cloud-shift

De juiste mix.

Een sterke hybride infrastructuur kan zorgen voor meer flexibiliteit, lagere kosten, snellere innovaties en betere gebruikservaringen. Om daadwerkelijk tot deze uitkomsten te kunnen komen, heeft u een juiste balans tussen uw traditionele IT, private cloud en public cloud nodig. Geen enkele organisatie is hetzelfde en iedere workload heeft specifieke eigenschappen. De benodigdheden met betrekking tot prestaties, schaalbaarheid en beveiliging verschillen per bedrijf. Al deze onderwerpen moeten aandacht krijgen om er uiteindelijk voor te kunnen zorgen dat wordt voldaan aan servicelevel agreements (SLAs).
Om een infrastructuur te creëren die voldoet aan alle eisen is er een juist mix nodig. Een mix tussen traditionele IT en de verschillende cloud-oplossingen. Er zijn drie fases bij het implementeren van de juiste mix voor uw hybride infrastructuur. Door deze fases te doorlopen, zorgt u ervoor dat alle belangrijke onderdelen worden behandeld.

De 3 fases die u moet doorlopen voor een hybride infrastructuur:

 1. De juiste mix definiëren.
  Stap één bij het implementeren van de optimale hybride infrastructuur is het definiëren van de juiste mix van traditionele IT, private cloud en public cloud.
  Een private cloud is ideaal voor workloads die specifieke vereisten hebben. Eisen op het gebied van veiligheid en regelgeving of als workloads moeten voldoen aan bepaalde verwachtingen.
  Public cloud is geschikt voor tijdelijke workloads of workloads die veel fluctuerende datastromen hebben.
  Traditionele IT is een goede oplossing voor het ondersteunen van legacy-systemen. Voor applicaties die een zeer constant profiel hebben of systemen die om economische of technische redenen moeilijk te verplaatsen zijn.
 2. Het activeren van de mix.
  Na het bepalen van de juiste mix is het zaak om deze te activeren. Dit doet u door gebruik te maken van de juiste hardware, services en samenwerkingen.
  Geen enkele organisatie, welke omvang deze ook heeft, is in staat om met enkel eigen kennis een proces te managen, dat zo complex is als het implementeren van een hybride infrastructuur.
  Een goed begin bij het activeren van de juiste mix is het uitvoeren van de juiste applicaties in de private cloud. Hierdoor kan een bedrijf richtlijnen vaststellen voor toekomstige cloud services.
 3. Optimaliseren.
  De laatste fase tijdens het creëren van de juiste mix is het optimaliseren ervan. Het optimaliseren van uw mix zorgt voor het vermogen om uw hybride infrastructuur, workload migratie, applicaties, data, gebruikers, wetgevingen en beveiliging doeltreffend te beheren.

Door deze 3 stappen te doorlopen, bent u in staat om een hybride infrastructuur te formuleren die bij uw organisatie past.
Zo kan uw organisatie zich mee blijven bewegen met de technische innovaties van de huidige economie.