Netwerk Storage

High performance network storage systemen.

Stackscale biedt vier soorten netwerkopslag: All-Flash dat maximale prestaties en minimale latentie garandeert. Daarnaast Hybrid Plus en Hybrid die een uitstekende balans bieden tussen performance, garanties en prijzen, en natuurlijk onze storage voor back-ups.

zScale Flash Premium

Dit type opslag is ontworpen om onder alle omstandigheden hoge prestaties te leveren in IOPS en bandbreedte, naast zeer lage latencies. Met andere woorden, het is zo ontworpen dat opslag in geen geval de bottleneck van het systeem wordt.

zScale Hybrid Plus

De zScale Hybrid Plus storage combineert RAM-, SAS SSD-disks en SAS-roterende disks. Dit om de best mogelijke prijs/kwaliteit verhouding te bieden voor omgevingen die zScale Premium nodig hebben zolang IOPS-behoefte niet boven de 1.000 per TB uitkomt.

zScale Hybrid

Onze zScale Hybrid-opslag combineert RAM-, SAS SSD-schijven en roterende SAS-schijven om de best mogelijke kwaliteit/prijsverhouding te bieden in omgevingen die ondanks het feit dat ze 100% beschikbaar zijn, geen constante en gegarandeerde zeer hoge prestaties vereisen en zich roterende disks kunnen veroorloven bij infrequent opgevraagde gegevens, gewoonlijk cold data genoemd.

zScale Archive

zScale Archive is een zeer concurrerende storage oplossing die gebruikt kan worden als secundaire opslag voor back-ups of archieven.

Onze zScale Flash Premium-systemen zijn zwaar oversized. Geconfigureerd om in alle omstandigheden spectaculaire prestaties te garanderen. Hierdoor wordt het effect van “noisy neighbours” vermeden.

Stackscale heeft zijn eigen gecentraliseerde netwerkopslag systemen ontwikkeld. Onze storage is gebaseerd op Highly Available “dual-domain SAS” -omgevingen. Dit zijn omgevingen die fout-tolerant zijn voor elk apparaat in het systeem en dual active-active controllers hebben. Onze systemen zijn gebaseerd op het bewezen en welbekende enterprise grade, ZFS filesystem.

Op dit moment biedt Stackscale twee opslagtypen met gemeenschappelijke kenmerken:

  • High Available network-attached storage (NAS) geleverd via het NFS-protocol. Een protocol dat een betere data integrity bescherming garandeert dan andere block-based technologieën (iSCSI, FC, …) onder bepaalde scenario’s voor onvoorziene omstandigheden.
  • Acces zonder netwerk bottlenecks dankzij het gebruik van hoge capaciteit 20Gbps-links in de computing nodes.
  • Efficiënte technologieën voor opslagbeheer: Thin provisioning en Inline compressie. Deze technologieën zijn normaal aanwezig in de meeste gecentraliseerde opslag-systemen. Maar de verkregen voordelen blijven vaak in handen van de serviceproviders. Om transparantie te bevorderen, draagt Stackscale deze voordelen over aan haar klanten. Waardoor elke 1TB gecomprimeerde storage, inhoudelijk 3TB of meer effectieve storage kan zijn.
  • Non-disruptief onderhoud van het platform.
  • Inclusief back-up kopieën (back-ups) op basis van snapshots, standaard geconfigureerd om elke 12 uur een snapshot te nemen, met een maximum van 4 bewaarde backups. Dit is op verzoek van de klant aanpasbaar.
  • Volledige replicatie is inbegrepen. Elk uur gesynchroniseerd inclusief back-up kopieën (back-ups) in een volledig onafhankelijk systeem op een andere locatie binnen hetzelfde geografische gebied. Beschermt informatie bij disasters die het storage systeem op een actieve manier en/of zijn fysieke omgeving beïnvloedt. Mogelijkheid tot replicatie naar een andere geografisch omgevingen.

zScale is uitgerust met Toshiba SSD’s met SAS-interface die twee 12 Gbps-poorten bieden en afzonderlijk in staat zijn om meer dan 100.000 invoer/uitvoerbewerkingen per seconde (IOPS) uit te voeren.